Nye kloke hoder i tenketanken for unge

Astrid Dale (øverst t.v.), Lars Andre Langøyli Giske, Marte Vågen, Are Eggesbø Ottesen og Rita Nerland er nye deltagere i iKubens tenketank for ansatte i deltagervirksomhetene under 35 år.

Astrid Dale (øverst t.v.), Lars Andre Langøyli Giske, Marte Vågen, Are Eggesbø Ottesen og Rita Nerland er nye deltagere i iKubens tenketank for ansatte i deltagervirksomhetene under 35 år.

NCE iKubens tenketank for unge, TenkiKuben, har fått fem nye deltagere, og de har tatt plass i de tre nyopprettede arbeidsgruppene i tenketanken.

Publisert 2. juli 2020

Oppdatert 4. juni 2021 - ny daglig leder i NCE iKuben er Konrad Lillevevang

iKubens tenketank for unge er for ansatte i deltagervirksomhetene under 35 år. TenkiKuben ble etablert i fjor, og det første året ble i hovedsak brukt til kompetansebygging. I 2019 var det ti deltagere i tenketanken, og nå har flere nye hoder kommet til.

– Vi hadde egentlig lyst ut to plasser i TenkiKuben, men vi fikk så gode søknader at vi tok inn fem personer, sier daglig leder i iKuben, Hilde Aspås.

Motiverte deltagere

De fem nye deltagerne har variert faglig bakgrunn, og har jobbet hos sine virksomheter i alt fra en måned til fire år.

Astrid Dale er Team manager i Maritech. Hun har tidligere opplevd nytten av å diskutere utfordringer knyttet til endringsledelse med andre unge ledere i andre bransjer, og ser fram til å bli kjent med spennende mennesker som kan utfordre.

– Jeg ser at dette er en fin mulighet til å bli en del av et nettverk som kan være nyttig for å diskutere utfordringer på tvers av bransjer, sier Dale.

Rita Nerland begynte i vår som løsningsarkitekt i Axbit. Hun ønsker å delta i tenketanken for å bli utfordret innen viktig tematikk i dagens og fremtidens arbeidsliv, og tror også deltagelsen kan påvirke videre satsingsområder til Axbit.

– Spesielt brenner jeg for å kommunisere koblingen mellom teknologi og overgangen til en grønn, bærekraftig fremtid, sier Nerland.

Hun har også skrevet et innlegg om TenkiKuben på Axbits hjemmeside. Det kan du se her.

Marte Vågen har jobbet som prosessingeniør i Omya Hustadmarmor i to år. Hun synes det er motiverende å få lov til å være en del av en faglig ressurssterk gruppe der refleksjon, idemyldring og samfunnsansvar står sentralt.

– Jeg tror vi må tørre å være ambisiøse og fremoverlente for å utvikle oss til å bli et industrisamfunn som har bærekraftige mål som en del av vår identitet, mener Vågen.

Are Eggesbø Ottesen har jobbet som designer i Inventas de siste fire årene. Han mener deltagelsen i TenkiKuben handler både om å lære av deltagerne og den kompetansen som finnes lokalt, og det å kunne bidra med kompetanse fra hans arbeidsgiver.

– Jeg har bakgrunn fra det maritime miljøet på Sunnmøre, og begynte med fagbrev som industrimekaniker. Jeg har et bredt spekter av interesser og engasjement i en forholdsvis brei tilnærming til design, marked og utvikling, forteller Ottesen.

Lars Andre Langøyli Giske er Research manager i Optimar, og han mener mulighetene for nettverksbygging er en stor fordel med tenketanken for unge.

– TenkiKuben vil være en fin arena der man kan møte personer som er interessert i en sterk næring i regionen, få påfyll og inspirasjon, og ikke minst få erfaring i samarbeid på tvers av bedrifter og fag, sier Langøyli Giske.

Den 30. juni forsvarte Langøyli Giske sin PhD-avhandling om robotisering innenfor vasking av prosesseringslinjer for fisk, og kan med det skilte med en rykende fersk doktorgrad om robotisering i fiskeindustrien!

Arbeidsgrupper

Nytt i år er at tenketanken for unge er delt inn i tre arbeidsgrupper: Bærekraft fra visjon til operasjon, Fremtidens arbeidsliv, Nye verdikjeder og digitalisering.

De nye deltagerne er kommet inn i de nye arbeidsgruppene, som vil være aktive og la høre fra seg utover høsten.