iKuben, Protomore, ÅKP og Vindel samarbeider om hackathon i november.

Både hackathon og konferansen skal gjennomføres i Molde konferansesenter i perioden 19. - 21. november.

Påmelding og utfyllende informasjon her

Hva er et hackathon?

Et hackathon er et intensivt og konkurransepreget arrangement der deltakere, vanligvis utviklere, designere og andre teknologientusiaster, samles for en kort periode for å samarbeide om å lage innovative teknologiske løsninger på et gitt problem eller tema.

Hvordan fungerer det?

Under et hackathon arbeider deltakerne i team for å lage fungerende prototyper, applikasjoner eller maskinvareløsninger basert på en spesifikk oppgave eller en utfordring som er gitt ved starten av arrangementet. Dette kan inkludere alt fra apputvikling og maskinlæring til maskinvareprototyping og IoT-prosjekter. 

Et hackathon gir en plattform for å utforske kreativitet, løse problemer, og raskt eksperimentere med nye ideer. De kan være organisert av bedrifter, universiteter, non-profit-organisasjoner eller teknologiske samfunn, og de kan ha ulike temaer, som bærekraft, helsevesen, fintech, kunstig intelligens eller generell innovasjon.

På slutten av hackathon-perioden presenterer hvert team sitt prosjekt for et panel av dommere, vanligvis eksperter innenfor det aktuelle feltet, og vurderes basert på kriterier som kreativitet, teknisk dyktighet, bruksområder og bærekraft. Vinnende lag kan motta priser, støtte eller anerkjennelse for sitt arbeid. 

Et hackathon er en flott måte å fremme samarbeid, læring og innovasjon innen teknologisk utvikling, og de har blitt en viktig del av tech- og startup-kulturen over hele verden.

Hva kan deltagere i hackathonet forvente?

Samarbeid og innovasjon: Samarbeid med andre utviklere, designere og innovatører, og dykk ned i innovasjon som adresserer bærekraftutfordringer og muligheter. 

Teknologiske nyvinninger: Utforsk ny teknologi og nye metoder som kan transformere måten vi håndterer energi, havmiljø og samfunn på. 

Erfarne mentorer: Dra nytte av veiledning fra bransjeeksperter som har lykkes med å implementere teknologi for bærekraftige formål, og eksperter innen smidige metodikker.

Konkrete resultater: Utvikle løsninger som har reell innvirkning innen energi, havbevaring og samfunnsutvikling. 

Nettverksmuligheter: Bygg relasjoner med potensielle samarbeidspartnere, utvid ditt faglige nettverk og få verdifull innsikt. 

Regler

  • Team-størrelse fra 1 til 8 personer 

  • Hver person kan kun tilhøre ett team 

  • Én innlevering per lag 

  • Alle starter med blanke ark. All kode, designelementer, databaser, infrastruktur, osv, må bygges og konfigureres i løpet av hackathonet

  • Alle bidrag må gjøres offentlig tilgjengelig under arrangementet («public repository») , men det kan gjøres privat så snart juryen har gjort sin bedømming.

  • Prosjektet kan implementeres i hvilket som helst programmeringsspråk eller rammeverk 

  • Prosjektet må leveres innen fristen (forsinket innlevering vil ikke bedømmes) 

  • Alle immaterielle rettigheter (IP) for bidragene tilhører teamet som utvikler det (GreenTechSee vil ikke ha noe eierskap). Dersom teamet er sammensatt fra flere individuelle deltakere eller bedrifter, vil det være opp til teamet å avgjøre eierskapet. 

Hva kan bygges?

Det stilles ingen krav til hva produktet eller prototypen inneholder, bortsett fra at den må være relatert bærekraft. Løsningen kan være en helt ny tjeneste eller nytt produkt, eller det kan være en utvidelse til eller en del av et eksisterende produkt. Dersom man f.eks. kommer fra et programvareselskap som utvikler egne applikasjoner, kan man bruke GreenTechSee Hackathon til å prototype utvidelser eller tilleggstjenester til eksisterende produkter. Vær oppmerksom på at kildekoden som utvikles under et hackathon må gjøres offentlig tilgjengelig, slik at prototypen i seg selv bør demonstreres uavhengig av eksisterende produkter og tjenester.   

Det stilles heller ingen krav til nivå på prototypen. Det kan være en fullt kjørende applikasjon, UX-skisser eller en papir-prototype. Juryen vil imidlertid legge vekt på modenhet og den teknologiske løsningen i bedømmingen, slik at en kjørende applikasjon vil rangeres høyere enn f.eks. en papir-prototype.  

Hvem står bak initiativet?

GreenTechSee er en non-profit forening som er drevet av teknologientusiaster og innovatører som har et ønske om å bidra til bærekraftig utvikling. Første hackathon ble gjennomført i Kristiansund i mars 2024 med bred og god deltagelse. iKuben, Protomore, Vindel og ÅKP tilsluttet seg samarbeidet våren 2024.

Konrad Lillevevang