Foodture AS - fremtidsrettet matproduksjon
– For å realisere ambisjonene for Foodture trengs det innovasjon på flere områder. iKuben med sitt brede spekter av medlemsbedrifter er et svært spennende nettverk å spille på i prosessene vi skal gjennom, sier daglig leder Jon Daniel Nesje.
Foodture AS («Food for the future») er et nystartet selskap som ble stiftet i 2022 av Edelgard AS, men har senere fått inn flere aksjonærer. Foodture har foreløpig ikke egne ansatte, men involverer nøkkelressurser både fra Edelgard og andre partnere.
Effektiv og bærekraftig matproduksjon
Målet er å utvikle et konsept for mer bærekraftig og sirkulær næringsmiddelproduksjon og kunne realisere bygging av et høyautomatisert anlegg for produksjon av matvarer basert på ulike proteinkilder. Konseptet involverer flere næringsaktører som i fellesskap utgjør et “økosystem” som sikrer høy utnyttelse av alle innsatsfaktorer.
I dag er bedriften i konseptutviklings- og prosjekteringsfasen, men i fremtiden er målet å produsere matvarer for salg til dagligvare og storhusholdningsmarkedet, selv og / eller ved at andre produsenter leier seg inn i anlegget.
Nettverk og samarbeid
– Foodture er i næringsmiddelbransjen som ellers er lite representert i iKuben. Vi kan derfor tilføre kompetanse og perspektiver som forhåpentligvis er interessante for andre medlemsbedrifter og kan komme til nytte i relevante klyngeprosjekter.
– Vi ønsker å bygge nettverk og samarbeide med andre klyngebedrifter i relevante prosjekter, sier Nesje.