Teknologiprogrammet Industri 4.0:

Kunnskap som øker konkurransekraften

En mer bærekraftig industri krever omstilling – er du klar?

Vårt teknologiprogram Industri 4.0 passer for industribedrifter som vil utforske teknologiske muligheter for en mer bærekraftig bransje. Programmet gir deg praktisk opplæring og innblikk i ulike industri-teknologier som kan hjelpe deg og din bedrift til nødvendig omstilling. Eksempler er stordata-analyse, kunstig intelligens (AI), avansert robotikk, simulering, industrielt IoT (Internet of Things), additiv produksjon og utvidet virkelighet (AR).

Du trenger ingen forhåndskunnskap eller erfaring fra før. Teknologiprogrammet Industri 4.0 er et lavterskel tilbud med mye praktisk arbeid som passer for alle. Her er det en unik mulighet for industribedrifter til å lære mer om Industri 4.0-teknologier, teste ut og prototype, samt utveksle erfaringer med andre bedrifter. Programmet er delfinansiert av Sparebank1 SMN.

Praktisk tilnærming

Programmet er designet for industribedrifter og tilpasses hver enkelt deltagerbedrift. Målet er at deltakerne skal få kunnskap som bidrar til å øke konkurransekraften i egen bedrift. Deltakerne kan komme fra alle funksjoner og nivåer i bedriften. Det er viktig at de som deltar får mulighet til å bruke kunnskapen i bedriftens omstillings- og utviklingsaktiviteter i etterkant. Gjennom programmet får deltakerne to dager på én av labene, enten i Molde, Ulsteinvik eller på Sunndalsøra.

 – Vi har fokus på praktisk arbeid på en av våre Industri 4.0-laber, der deltakerne vil identifisere reelle muligheter for å implementere teknologien i sine bedrifter, og prototypene vil skape konkret verdi til de aktuelle arbeidsoppgavene. I tillegg vil felles workshop med de andre deltakende bedriftene bidra til erfaringsutveksling og videre innsikt, forteller prosjektleder Richard Schofield i NCE iKuben. 

Første steg er å lære om praktisk bruk av teknologiene, og identifisere på hvilke områder de kan effektivisere og forbedre driften i egen bedrift. Før bygging og testing av prototypen jobber vi frem en problemstilling. 

Deltakerne får også innføring i sirkulære verdikjeder og design for sirkularitet i industrien. Det vil være mulig å beregne effekten av CO2-utslipp før og etter implementering av teknologien.

 
 
 

Bli med på laben!

Ta kontakt med Richard Schofield på epost richard.schofield@ikuben.no
eller telefon 906 27 633 for å melde deg på teknologiprogrammet Industri 4.0.

 
 

Her er mer informasjon:

 

Bli med!

Programmet har oppstart første kvartal 2025. Påmelding skjer via Richard på epost richard.schofield@ikuben.no eller telefon 906 27 633.

 

3D-scanning og 3D-printing er noen verktøyene du kan bruke til å lage prototyper i Industri 4.0-laben.

 
 
 

 

Les mer