Unge ledere satser på styrearbeid
Mangfold i styrer er en stor styrke. Tenketanken for unge ledere arrangerte seminar om styrearbeid for å dekke etterspørsel fra næringslivet og fra deltagerne selv.
Publisert 15. april 2021
Hva synes deltagerne i tenketanken om seminaret?
– Etter endt seminar har vi lært mye om roller og ansvaret det innebærer å sitte i et styre. Vi vil bli med å stake ut kursen framover for næringslivet, sier Marte Vågen, ingeniør og prosjektleder i Alpa.
– Vi har blitt inspirert til å initiativ, til å ta styreverv og bidra. Vi har sett at vi har veldig mye å bidra med, sier Kristine Klungerbo, strukturingeniør i Axess.
Næringslivet stiller opp for tenketanken
Næringslivet ønsker seg økt mangfold blant styremedlemmene, og seminaret er et svar på dette. Nå skal tenketanken jobbe med hvordan deltagerne kan komme opp på radaren når det skal rekrutteres nye styremedlemmer.
– Mangfold, herunder flere kvinner i styrene, er viktig og gir utslag på bunnlinja. Det er flott at fagprofiler stiller opp og deler av sin tid og kompetanse med tenketanken for unge ledere, så de får kunnskapen som trengs for å takke ja til riktige og viktige verv, sier Liv-Hege Seglsten, prosjektleder for tenketanken for unge ledere.
Henning Eik Tomren og Hugo Marøy, advokater fra Advokatfirmaet PwC, innledet først om juridiske og praktiske aspekter rundt styrearbeid.
– Vi er advokater og jobben vår er å tenke på alt som kan gå galt. Men vi skal prøve å ikke skremme dere. Å jobbe i et styre kan være både lærerikt og givende, sier Henning Eik Tomren, som har lang erfaring både som medlem og rådgiver i styrer.
– Nye impulser kan være viktig for å få til god selskapsstyring, og det er ofte behov for utskifting av styremedlemmer. Da er dette initiativet med styrekurs for unge ledere viktig, sier Tomren.
Tips om styrearbeid, tidsbruk og mot
Janne T. Morstøl har lang og bred styre- og ledererfaring som spenner fra landhandleri til internasjonale software-, medie- og techselskap. Hun holdt innlegg om sine erfaringer fra styre- og selskapsledelse.
(Saken fortsetter etter bildet)
Hvordan kombinere full jobb, familie og styreverv? lurte deltagerne på.
Se på det som kompetanseutvikling, noe du gjør i stedet for kurs, er Jannes tips.
– Jeg har vært tydelig i nye stillinger at jeg ønsker å ha styreverv og at det gir meg mange verdifulle perspektiv. Du vet jo i forkant når styremøtene er, så med planlegging går det som regel greit, sier hun.
Selv er hun utdannet sivilingeniør i elektronikk, og understreker også at det det ikke kreves en spesifikk fagbakgrunn for å gjøre styrearbeid.
– Du trenger ikke være jurist eller økonom for å være med inn i styret. Du må være kunnskapsrik og modig, og det er dere. Still forberedt når du går inn i styremøte. Vær tydelig på hva du vil snakke om, ut fra styrepapirene. Få dokumentert innsatsen din, særlig hvor du står når uenigheter oppstår. Det er givende og gøy å holde på med styrearbeid, og det er sunt og nyttig med mangfold i styrene, så ta sjansen!
Dette kan deltagere i tenketanken for unge ledere bidra med i styrer
Utfordre det etablerte
Ny giv
Nytt perspektiv
Fersk og oppdatert kompetanse
Stille nye og viktige spørsmål
Trent til å tørre å utfordre
Ydmykhet
Ledererfaring
Kontinuitet
Brede og solide nettverk
På utkikk etter nye styremedlemmer?
Se alle deltagerne i tenketanken for unge ledere
Lyst til å bli deltager i tenketanken?
Les mer og kontakt prosjektleder Liv-Hege Seglsten
Sharing is caring!