Med praksis som valgfag

I 15 uker skal masterstudenten Martine Bjermeland Opsal tilbringe halve uka på jobb hos iKuben. – Det blir fint å se teorien satt ut i praksis!

Martine Opsal crop.jpg

Martine Bjermeland Opsal (23) fra Sjøholt studerer master i samfunnsendring, organisasjon og ledelse ved Høgskolen i Molde. Nå er hun i gang med det andre av fire semester fram til mastergraden, og dette semesteret vil hun tilbringe mye tid hos iKuben.

Praksis som gir 15 studiepoeng

Som en del av masterstudiet har hun nemlig praksis i klyngeadministrasjonen. Arbeidsperioden går over 15 uker, og når hun er ferdig skal hun skrive en rapport og holde en presentasjon. Når det er gjort kan hun kvittere ut 15 studiepoeng!

Førstevalget

Det er første gangen det er praksis som et valgfag på masterstudiet i samfunnsendring, organisasjon og ledelse ved Høgskolen i Molde.

- Foreleseren vår Christina skaffet bedrifter som kunne ta imot oss studenter, og iKuben var førstevalget mitt. iKuben ligger bare noen meter unna Høgskolen, og vi var her på omvisning under bachelorstudiet. Da var inntrykket mitt at det var mye større her enn jeg trodde, forteller Martine.

Digitaliseringsoppgave

Nå er hun i gang med sitt første prosjekt på jobb, og det er en digitaliseringsoppgave.

- Jeg holder på med å legge årsrapporten fra i fjor inn i et nytt program slik at den kan bli digitalisert. Dette blir da en mal som det går an å bruke opp igjen år etter år, forteller Martine.

Kombinerer teori og praksis

Mens studentene jobber i bedrift, har de også to fag ved Høgskolen: Innovasjon og smarte byer. Slik får de konkret teori som de ser blir brukt i praksis. Fra januar 2021 blir det fullt fokus på masteroppgaven for Martine, og planen er å skrive en oppgave med tema innovasjon, bærekraft, digitalisering og smarte byer.

- Vi har heldigvis litt tid på oss før vi skal velge tema. Kanskje blir det en masteroppgave for Molde kommune om prosjektet smart by. Det hadde vært spennende, sier Martine Bjermeland Opsal.

Guest User