2023 – tid for å STYRKE LAGET

Samfunnet endres i raskt tempo, og også i vår region møter virksomhetene stadig nye utfordringer. I mange tilfeller betyr det at løsningene må utvikles «mens man går». Dette stiller nye krav til hele organisasjonen både når det gjelder forståelse for kompleksiteten i omgivelsene, samt evne til lagspill og praktisk problemløsing.

NCE iKuben inviterer nå til:

BOOST Møre og Romsdal – et kompetansehevingsprogram

Målgruppen for BOOST Møre og Romsdal er medarbeidere under toppledelsen i NCE iKubens deltagervirksomheter. Dette kan være prosjektledere, teamledere og andre medarbeidere i virksomheter som opplever endrede omgivelser.

Gode tilbakemeldinger

NCE iKuben har tidligere hatt gode erfaringer med sine utviklingsprogram. Tenketank for toppledere har vært arrangert for fire kull, og Tenketank for unge ble etablert i 2019. En rekke medarbeidere i klyngevirksomhetene deltatt i disse programmene, og tilbakemeldingene har vært svært gode. Påfyll av oppdatert fagkunnskap og at man har hatt en arena for erfaringsutveksling, er noe deltagerne sitter igjen med som verdifullt.

Kompetanseløft

Flere av NCE iKubens deltagervirksomheter har meldt om et stadig behov for kompetansebyggende aktiviteter på tvers av virksomheter og næringer i klyngesamarbeidet. Med finansieringsstøtte fra Innovasjon Norge har NCE iKuben derfor utviklet kompetansehevingsprogrammet BOOST Møre og Romsdal, som skal bidra til å ytterligere løfte kompetansen i deltagervirksomhetene.

Innhold og gjennomføring

Boost går over fem heldagssamlinger. Innholdet er ikke bransjespesifikt, men tar for seg temaer som er aktuelle på tvers av stillingstitler, erfaring, størrelser og bransjetilhørighet.

I løpet av samlingene dekkes fagområdene prosjektledelse, internasjonalisering, sirkulærøkonomi, forhandlingsteknikk og kommunikasjon, samt gründer- og entreprenørskap i egen virksomhet.

Det er lagt opp til stor grad av praktiske øvelser og aktiv deltagelse.

Program

Samling 1: Gründer- og entreprenørskap i egen virksomhet - 1. mars 2023

Birnir Egilsson og Astrid Kirkaune, ProtoMore

Denne dagen får deltagerne først en grundig innføring i metodeverk for innovasjonsprosesser og prosjekter, før de benytter kunnskapen til praktisk testing av ideer prototyper i Industri 4.0-laben.

Samling 2:    Hvordan nå internasjonale markeder - 2. mars 2023

Runar Haugen, Innovasjon Norge

Innovasjon Norge snakker om nødvendige forutsetninger for eksport og deltagerne identifiserer kritiske suksessfaktorer i egen virksomhet.

Bærekraftig Finans

Karin Norli, Sparebank 1 SMN

Karin forklarer hvordan finanssektoren legger om til en mer bærekraftig økonomi. Hvilke konsekvenser har det for virksomhetene i mindre skala? Vi lærer om bærekraftsrapportering og hvordan det påvirker daglige gjøremål.

Samling 3: Kommunikasjon og forhandlingsteknikker - 24. mars 2023

Yanique Doniel Fletcher, Handelshøyskolen BI

Deltagerne får en innføring i effektiv kommunikasjon på arbeidsplassen og forhandlingsteknikker. Under denne samlingen blir det også praktisk øvelse i grupper.

Samling 4:  Sirkulærøkonomi - 11. mai 2023

Nina Pereira Kvadsheim, NCE iKuben

Nina gir en innføring om sirkulærøkonomi og hvordan sirkulære forretningsmodeller er lønnsomme. I løpet av denne samlingen deltar også Plasto og Spilka Building Solutions, som deler sine erfaringer.

Samling 5:    Prosjektledelse - 6. Juni 2023

Jonas Aakre, Society lab

Jonas går igjennom prosjektplanlegging, og gir deltagerne nyttige verktøy for team og prosesser. Under samlingen ser vi på hvilke styrker hver enkelt har i rollen som prosjektleder. Alle som deltar på hele programmet får med seg Prosjekthåndboka (av blant andre Jonas Aakre) etter denne kursdagen.

Påmelding og praktisk informasjon:

  • Oppstart onsdag 1. mars 2023. Samlingene varer fra 09.30-16.

  • Det er lagt opp til stor grad av praktiske øvelser og aktiv deltagelse.

  • Samling en og to er lagt opp som en todagerssamling med middag på Køl etter første dag. Det organiseres overnatting på Molde Fjordstuer for de som har behov for det.

  • Pris: 10 000 kr per deltager for alle samlingene. Det er mulig å delta på enkeltsamlinger, pris 5000 kr.

  • Reisekostnader og evt. overnatting dekkes av deltager/virksomhet.

Deltagerne får tilgang til Podcasten Lørn.tech av Silvija Seres, som tidligere har gjestet NCE iKuben og ProtoMore, og alle som gjennomfører hele programmet får også med seg Prosjekthåndboka.

Endringer i programmet kan forekomme.

Om kursholderne

Runar Haugen, Innovasjon Norge

Runar arbeider i dag som seniorrådgiver på området internasjonalisering ved Innovasjon Norge. Han har tidligere vært markedsdirektør i Ekornes, og har vært daglig leder i reklamebyrået BMERK i Ålesund.

Karin Norli, Sparebank1 SMN

Karin er banksjef i Sparebank1 SMN med ansvar for næringslivet i Møre og Romsdal. Hun har unik innsikt i næringslivet i regionen og hvordan finansnæringen omstiller seg for en bærekraftig fremtid.

Nina Pereira Kvadsheim, NCE iKuben

Nina er prosjektleder hos iKuben med spesielt ansvar for bærekraft, sirkulær økonomi og logistikk. Hun har lang erfaring som forsker hos blant annet Møreforsking, og har levert sin Phd-avhandling i logistikk med spesialisering i sirkulærøkonomi.

Yanique Doniel Fletcher, Handelshøyskolen BI

Yanique er høyskolelektor ved institutt for kommunikasjon og kultur på Handelshøyskolen BI. Hun er utdannet ved New York University og har siden 2013 jobbet som foreleser ved BI.

Birnir Egilsson (phd), ProtoMore

Birnir er forretningsutvikler i ProtoMore med ansvar for knoppskyting og oppskalering. Han har tidligere jobbet som førsteamanuensis i organisasjon og ledelse ved Høgskolen i Molde.

Jonas Aakre, Society Lab

Jonas jobber som selvstendig kursholder, og er i tillegg tilknyttet Society Lab som fasilitator og coach. Siden 2005 har han også undervist i prosjekt- og prosessledelsesfag ved bl.a. OsloMet, Høyskolen Kristiania, Westerdals og Emergence School of Leadership. Jonas er en av forfatterne bak Prosjekthåndboka.

Birnir Egilsson, Jonas Aakre, Karin Norli, Nina Pereira Kvadsheim, Runar Haugen og Yanique Doniel Fletcher er kursholdere på NCE IKubens kompetansehevingsprogram BOOST Møre og Romsdal som starter mars 2023.



Ved spørsmål, kontakt kursansvarlig Maria Krabbe Ranvik, forretningsutvikler i NCE iKuben

maria.krabbe.ranvik@ikuben.no

+47 468 48 941

Ingrid Kvande