Påmelding til Tenketank for toppledere er nå åpnet.

Tenketank for toppledere

iKuben inviterer til en ny og oppdatert versjon av Tenketank for toppledere.

– Totalt har vi gjennomført fire kull og om lag 80 toppledere har deltatt i Tenketanken, noe vi så klart er veldig godt fornøyde med. Det vil ikke gjøres drastiske endringer da vi ser at de overordnede temaene fungerer veldig bra, men det er naturlig at vi spisser innholdet og gjør noen forbedringer på strukturen slik at vi blir enda bedre, sier Kjersti Kleven som er fasilitator for Tenketanken for toppledere. Med seg på laget har hun Tor Øyvind Baardsen fra Norges Handelshøyskole.

Påmelding her

Mer tid til refleksjon

Tenketanken for toppledere er en arena hvor toppledere skal bli bedre i stand til å gjøre nødvendige endringer og ta konkrete grep i egne virksomheter. Dette gjennom blant annet å bli oppdatert på hvilke bevegelser innenfor globale megatrender som påvirker vårt næringsliv, og gjennom refleksjon og sparring på hvordan den enkelte virksomhet bør forholde seg til dette.

– Vi er opptatt av at det nye formatet for Tenketanken for toppledere i enda større grad skal gi ny innsikt og mer stimuli gjennom egen og felles refleksjon, sier Konrad Lillevevang, daglig leder i NCE iKuben. ­– Når vi har evaluert de foregående tenketankene, er dette det området som har gitt mest utbytte på tvers av deltakerne. Vi ønsker derfor å utfordre deltakerne enda tydeligere på effekter og muligheter i egne virksomheter.

Tenketanken er ikke et lederutviklingsprogram

Tenketanken er en arena hvor vi trekker inn spisskompetanse innenfor de overordnede temaene som tenketanken omfatter. Tenketanken er en arena for refleksjon, ikke et tradisjonelt lederutviklingsprogram.

Deltakerne kan derfor forvente å få nye knagger for refleksjon gjennom å bli utfordret på egne erfaringer og utfordringer. Både gjennom definerte nettverksgrupper og i plenum. Samtidig vil deltagere bli introdusert til konkrete og anvendbare verktøy for bruk i skiftende tider og krevende oppgaver.

Fire samlinger

iKuben bygger tenketanken rundt totalt fire samlinger som hver går over to dager. Samlingene vil gjennomføres rundt om i hele regionen slik at reiseavstanden til og fra samlingene blir fordelt likt utover deltakerne uavhengig av hvor i regionen man bor.

Samlingen i april, som har fokus på teknologi og konkurransekraft, legges til Göteborg og vil inneholde besøk til mellom annet Chalmers Tekniska Högskola for å lære mer om bærekraftig produksjon.

Hver samling starter med lunsj og oppstart kl 11:30 på dag 1, og avsluttes dag 2 kl 16:00. Fagsterke og inspirerende fagfolk fra næringsliv og akademia bidrar med kunnskap og innlegg. Tor Øyvind Baardsen er programansvarlig og vil fasilitere hver samling.

1. Globale verdiskifter og visjoner

18. – 19. januar Angvik Gamle Handelssted

Digitalisering og bærekraft som mulighet og utfordring i utvikling av nye forretningsmodeller. Märtha Rehnberg, Dare Disrupt

2. Nye organisasjoner; Kultur, ledelse og innovasjon

12. – 13. mars Skaparhuset / Quality Hotel Ulstein

Hvem er de nye arbeidstagerne, hva er lederens oppgave som kulturelle arkitekter og hvordan skape kultur for innovasjon? Tore Hillestad, NHH

3. Teknologi og konkurransekraft

15. – 17. april Chalmers Tekniska Högskola

Hvordan påvirker teknologien konkurransekraften, hva kommer og hvordan kan vi styrke konkurransekraften? Prof. Björn Johansson, Chalmers Tekniska Högskola

4. Bærekraft og sirkularitet

27. – 28. mai Håholmen Havstuer

Sirkulære forretningsmodeller – konseptforståelse og verktøykasse. Nina Pereira Kvadsheim og Gabriele Hofinger Jünge, NCE iKuben.

Målgrupper

Den primære målgruppen er medlemmer av ledergrupper og styreledere. Vi anbefaler virksomhetene å delta med to personer i hvert kull slik at flere har de samme referansepunktene innenfor temaer som ledelse, strategi og teknologi diskuteres.

Fasilitatorer

Tor Øyvind Baardsen - NHH

Tor Øyvind Baardsen er programdirektør for MASTRA, NHHs executive MBA i strategisk ledelse. Faglige interesseområder er strategisk analyse, iverksetting av strategi og organisering.

Tore Hillestad - NHH

Tore Hillestad er direktør for NHH Executive. Faglige interesseområder er hvordan organisasjonskultur påvirker endringsprosesser og innovasjon i organisasjoner, og lederes roller som kulturelle arkitekter.

Märtha Rehnberg - Dare Distrupt

Märtha Renberg er partner og med-grunnlegger i Dare Disrupt. Hun er utnevnt av den danske regjeringens Green Growth Team for å gjenoppfinne landets globale posisjon innen grønn energi og miljøvennlige teknologier, utdannet politisk økonom fra Copenhagen Business School og Esade, og har lang erfaring innen logistikk, blant annet som ansvarlig for medarbeiderdrevet innovasjon i Maersk.

Nina Pereira Kvadsheim - iKuben

Nina har lang erfaring som forsker, og har vært forsker i logistikk hos Møreforsking Molde. Hun har en mastergrad i logistikk fra Høgskolen i Molde med spesialisering i Supply Chain Management, og en doktorgrad i sirkulærøkonomi hvor hun forsket på om det lønte seg økonomisk å implementere sirkulære forretningsmodeller i maritim industri.

Kjersti Kleven -iKuben

Kjersti Kleven har lang erfaring som investor, styreleder og styremedlem. Hun har vært personalsjef i Rolls-Royce Marine, prosjektsjef i Nordvest Forum og forsker på Fafo. Hun har cand.polit. med hovedfag i organisasjonssosiologi fra UiO.

Gabriele H. Jünge - iKuben

Gabriele har lang erfaring som forsker, og har vært forskningsleder i logistikk hos Møreforsking Molde. Hun har en mastergrad i logistikk fra Høgskolen i Molde, med spesialisering innen verdikjedestyring (Supply Chain Management), og en doktorgrad ved NTNU, Institutt for Maskinteknikk og produksjon som fokuserte på hvordan man kan bruke LEAN inn i engineering/designfasen.

Björn Johansson - Chalmers Tekniska Högskola

Björn er forsker innenfor bærekraftaspekter med særlig fokus på produksjon gjennom å bruke virituelle verktøy for å analysere og forbedre produksjonssystemer. Målet er å skape og forbedre produksjonssystem i industrien slik at en ny bærekraftig fremtid skapes med hensyn til miljøpåvirkning, sosiale aspekter og økonomi.

Påmelding

Vi har plass til 20 deltagere og førstemann til mølla-prinsippet gjelder.

Påmelding her

Har du spørsmål, ta kontakt med prosjektleder Kjersti Kleven.

Mobil: + 47 918 47 092

Epost: kjersti.kleven@ikuben.no



Kjersti Kleven, prosjektleder NCE iKuben

Konrad Lillevevang