Sparebanken Møre blir deltager og investerer 3 millioner til bærekraftig næringsutvikling

Vi ønsker velkommen til Sparebanken Møre, her ved Kolbjørn Heggdal, banksjef.

Vi ønsker velkommen til Sparebanken Møre, her ved Kolbjørn Heggdal, banksjef.

Publisert 3. mai 2019.

Sparebanken Møre er regionens største sparebank og privat eier i ProtoMore, og har samarbeidet tett med de i flere år. Sparebanken har vært en viktig aktør i nyskapingsstipendet NÆRINGSTEFT der de deler ut 1 million til den beste ideen.

Nå gleder banken seg til å ta enda et steg i fellesskap gjennom å bli deltager i klyngenettverket NCE iKuben.

– NCE iKuben er en viktig fellesarena og klyngesamarbeid for næringslivet i Møre og Romsdal.  Sparebanken Møre går inn som deltagerbedrift for å fremme innovasjon og skape regional næringsutvikling og vekst, og støtter iKuben med tre millioner kroner for perioden 2019-2021. Midlene skal gå til prosjekter med fokus på bærekraftig næringsutvikling i Møre og Romsdal, sier banksjef Kolbjørn Heggdal i Sparebanken Møre.

– Som regionens største sparebank er vi opptatt av utvikling i både samfunns- og næringsliv. Vi ser at arbeidet til iKuben bidrar til økende samhandling og at bedrifter får kompetanse til hvordan de kan tilpasse seg endringene vi står midt i som følge av både digitalisering, nye forretningsmodeller og ikke minst FNs bærekraftsmål, sier Heggdal.

Felles løft for gode resultater

– Vi er fantastisk glade for støtten vi får fra Sparebanken Møre, og ser på det som en bekreftelse på gode resultater at banken velger å gå så tungt inn i klyngenettverket. Sammen kan vi bidra til videre næringsutvikling på Nordvestlandet, det gleder vi oss til å gjøre med Sparebanken Møre på laget, sier Hilde Aspås, daglig leder i NCE iKuben.