Utviklingsminister Nikolai Astrup i diskusjon med prosjektleder, Arne Larsen.

Utviklingsminister Nikolai Astrup på besøk hos NCE iKuben

Med FNs bærekraftsmål på agendaen kom utviklingsministeren på besøk for å høre om hvordan NCE iKuben jobber med bærekraft og digitalisering.

Ministeren ble svært inspirert over arbeidet som gjøres i klyngen, og sier at han er veldig glad for at bevisstheten blant bedriftene er så sterk.

  • Klyngen ligger langt framme, og det er veldig bra, fremtiden tilhører dem som tør å ligge foran, og tør å se at det er store forretningsmuligheter i å løse nasjonale og globale utfordringer, sier Astrup.

Klyngens kjerneområder

Innledet av Arne Larsen, prosjektleder i NCE iKuben fikk ministeren presentert hvordan klyngen jobber med digitalisering, bærekraft og forretningsmodeller. Skal man være konkurransedyktig i fremtiden må man være bevisst betydningen av dette, sier Larsen. Videre forklarte også Larsen om de ulike arbeidsgruppene i NCE iKuben og hvordan dette er et gjennomgående tema i klyngens arbeid.

Utviklingsministeren fremhevet selv mulighetene som ligger i digitalisering, og hvordan dette kan bidra til å løse noen av de bærekraftsutfordringene vi står ovenfor.

Et fremoverlent næringsliv

Odd Tore Finnøy, konsernsjef i Brunvoll Gruppen fulgte opp med å forklare hvordan de har forankret bærekraft i sitt konsern. Bærekraftige produkt og løsninger vil være en vesentlig driver for vekst fremover, fortalte Finnøy. Ministeren var helt enig, og fremhevet at privat sektor vil spille en sentral rolle for å kunne oppnå bærekraftsmålene.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Fyll inn din e-postadresse så holder vi deg oppdatert på alt som skjer i iKuben

Sponsorer

Sertifiseringer

sertifisering