Studietur til Mechatronics Innovation Lab

NCE iKubens faggruppe innen produksjonsteknologi dro denne uken på studietur til Mechatronics Innovation Lab (MIL) ved Universitetet i Agder. Formålet med turen var å lære mer om hvordan man kan ta i bruk avansert mekatronikk i egen bedrift.

-Vi tror tiden er inne for å tenke annerledes og endre eksisterende praksis rundt teknologi-adopsjon slik at bedriftens konkurransekraft og inntjening øker, sier MIL.

Bred teknologipark

MIL har en robotpark på 20 forskjellige roboter, med hver sin unike funksjonalitet. Klyngedeltakerne fikk demonstrert et bredt spekter av topp moderne mekatronikk som så ble fulgt opp med en workshop på hvordan dette praktisk kan tas i bruk i egen organisasjon.

Deltakerne fikk også nærmere innsikt i forskjellige 3D-print teknologier og den raske utviklingen som skjer innenfor dette området. Med stadig bedre kvalitet på 3D-printede produkt, både mtp. styrkeforhold og nøyaktighet er dette noe som enhver produksjonsbedrift bør ha et bevisst forhold til. -Vi ser at 3D-printing vil spille en stadig større rolle fremover, sier Arne Larsen, prosjektleder i NCE iKuben.

Bedriftsengasjement

-Dette er veldig relevant for oss og det bidrar til at vi får større oversikt over hva som skjer og hva andre tenker, sier Halvard Brekken, leder for produksjonsteknisk avdeling i Brunvoll.

Faggruppen tar med seg mye god lærdom tilbake til klyngebedriftene. Fremover vil gruppen jobbe aktivt med hvordan disse teknologiene kan anvendes for å skape verdi i egen organisasjon.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Fyll inn din e-postadresse så holder vi deg oppdatert på alt som skjer i iKuben

Sponsorer

Sertifiseringer

sertifisering