ProtoMore og iKuben nominert til SIVAPRISEN 2017

SIVAPRISEN 2017

«Formålet med Sivaprisen er å løfte fram et innovasjons-miljø som over tid har vist særlige kvaliteter innenfor nyskaping og omstilling.»

Prisen er på 300.000 kroner og vinneren blir kåret under Sivakonferansen 2017 i Trondheim 9. mai. Den endelige vinneren vil bli kåret ved hjelp av en åpen avstemning og en bredt sammensatt fagjury. Kriteriene for årets pris «Industriell omstilling» er i tråd med hovedtema for Sivakonferansen 2017: Den grenseløse industrien.

Siva søkte derfor etter innovative miljøer som det siste året har: Bidratt vesentlig til nyskaping, bidratt til å åpne nye markeder, bidratt til innovasjon gjennom samarbeid, tatt modige valg som har vært avgjørende for suksess og fremstått som rollemodell, inspirert andre og delt kunnskap.

Begrunnelse for nominasjonen

Det er et helt innovasjonsmiljø som nomineres. Protomore Kunnskapspark og iKuben er de sentrale aktørene her. Her kombineres inkubatorvirksomhet med fremoverlent klyngeorganisasjon, og i fellesskap har disse skapt Protomore innovasjonslab som er den første i sitt slag i Norge.

iKuben har i dag 42 bedrifter hovedsakelig i Møre og Romsdal, men også i Oslo og Hedmark. Det som forener disse er behovet for å greie omstillingen til digitalisering. Klyngen er tverrindustriell, altså ikke en bransjeklynge, noe som er særdeles viktig i en omstillingstid der nye ideer brytes mellom aktører som kommer fra forskjellige miljø. Klyngen har etablerte storbedrifter som Hydro Aluminium AS i Oslo, Brunvoll og Glamox i Molde og Kleven i Ulsteinvik, sammen med nye mindre aktører. Akademia er inne med Høgskolen i Molde og Møreforskning. iKuben har også et stort internasjonalt nettverk bl.a. til Berkely i USA.

Lokalene ligger på Molde Campus, og i innovasjonslaben som ble åpnet 26. januar 2016 er det så langt arrangert 70 workshops med 1100 deltakere, nærmere 4500 besøkende inklusive statsminister og finansminister. 35 studenter fra bedriftene går på eget studium i «Industrielt internett».

Les mer og gi din stemme HER

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Fyll inn din e-postadresse så holder vi deg oppdatert på alt som skjer i iKuben

Sponsorer

Sertifiseringer

sertifisering