Norges smarteste industribedrift: Brunvoll og Plasto i finalen

iKuben-bedriftene Brunvoll og Plasto er blant finalistene som kjemper om å bli Norges smarteste industribedrift. 

Tu.no melder at det var i overkant av 70 påmeldte kandidater til årets kåring av Norges smarteste industribedrift. Juryen har fått en liste på 10 kandidater til vurdering. Av dem blir tre plukket ut til superfinalen. Vinneren utropes 9. mai på Industrikonferansen i Oslo.

Brunvoll
Produserer framdriftssystem og thrustere til avanserte skip. Brunvoll satset bevisst på effektivisering og investering i nytt og automatisert utstyr for å holde produksjonen i Norge.
Bedriften ser på samspillet mellom engineering og produksjon som en drivkraft i innovasjon og produktutvikling. De har klart å oppnå høy automasjonsgrad og har investert i digitale verktøy og styringssystemer, avanserte programmerte maskineringssentre, som kan kjøre ubemannet på kveld, natt og helg. Effektive produksjonshaller er bygget ut med god internlogistikk, samt avanserte robotceller for sveising og sliping. Produksjon i Molde og Volda. 470 ansatte.

Plasto
Sprøytestøping av plastprodukter. Bedriften har automatisert og digitalisert verdikjeden, fra produktutvikling til produksjon. Plasto produserer døgnkontinuerlig på seks produksjonsceller med 26 roboter. Prosessovervåkningen deres kommuniserer med smarttelefon, og bedriften kan derfor ha ubemannet produksjon og kvalitetskontroll utenom arbeidstid. Målt mot tilsvarende produksjon i Kina (benchmarking), kan kunden oppnå 20 prosent direkte besparelser. Det inkluderer kortere leveringstid, ingen lagerkostnad, lav fraktpris, og høy kvalitet. Produksjon i Åndalsnes. 32 ansatte.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Fyll inn din e-postadresse så holder vi deg oppdatert på alt som skjer i iKuben

Sponsorer

Sertifiseringer

sertifisering