FOSAC 360 AHTS

Fosnavåg Ocean Academy ny deltakerbedrift i iKuben

Fosnavåg Ocean Academy (FOSAC) er et privateid selvstendig selskap i Fosnavåg som anvender digital teknologi for innovasjonsprosjekter og praktiske løsninger for å tilby trening innen avanserte operasjoner i et virtuelt simulatormiljø. Simulatorløsninger kan også anvendes for å teste og avdekke mulige forbedringspotensialer allerede i utviklings- og konseptavklaringsperioden.

High Speed Innovation er metodikk vi gjerne ønsker å anvende og dyrke videre, sier daglig leder Håvard Stave. – Medlemsbedrifter fra iKuben representerer litt flere bransjer og industrier enn hva vi tradisjonelt sett pleier tett omgang med fra FOSAC. Derfor ønsker vi å utfordre oss selv og andre gjennom iKuben for å få verdifull sparring og diskusjoner, sier Håvard Stave.

I tillegg til egne prosjekter samarbeider FOSAC med ulike partnere og kunder i utviklingsprosjekter der de erfarer at virtuell prototyping og uttesting av installasjon og operasjon av ulike «mission equipment» i tillegg til utrustning og design av selve skipene akselererer beslutningstakingen.

I simulatorøvelsene inngår trening for å håndtere ulykker og farlige situasjoner i tillegg til standard prosedyrer og retningslinjer inne de ulike bransjene. Visualiseringsteateret inneholder fullskala styrehus og maskinkontrollrom for å gi følelsen av å jobbe om bord i ekte skip. – Samhandlingstrening og operasjonsforberedelser bidrar til bedre sikkerhet, beredskap, plangrunnlag og gjennomføringsevne, fremholder Håvard Stave.

FOSAC samarbeider med NTNU Ålesund for å arrangere treninger fra deres kursprogram. I tillegg samarbeider FOSAC med STQ for å tilby simulatortrening og eksaminering av kranførere. Elever som forbereder seg for matrosfaget, motormann samt fiske & fangst (naturbruk og havbruk) ved Herøy Vidaregåande Skule gjennomfører sin undervisning med simulatorøvelser innen brovakthold, kystnavigasjon, motor- og maskinrom på FOSAC. De bruker også simulatorene for avanserte operasjoner slik at de er best mulig forberedt for oppgavene de møter som lærlinger når de mønstrer om bord.

Samlokalisert med THON Hotel Fosnavåg etablert høsten 2014 har FOSAC sine moderne lokaler som muliggjør innkvartering i havgapet med utsikt til fuglefjellet Runde for tilreisende partnere for prosjektarbeid, kurs, demonstrasjoner og simulatorøvelser.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Fyll inn din e-postadresse så holder vi deg oppdatert på alt som skjer i iKuben

Sponsorer

Sertifiseringer

sertifisering