Foto: Jørgen Eide/Brunvoll

Brunvoll er Norges smarteste industribedrift 2017

iKuben-bedriften Brunvoll er kåret til Norges smarteste industribedrift 2017.

Tu.no: Thruster- og propellbedriften Brunvoll er et forbilde for annen industri, mener juryen. Jurymedlem og direktør Knut E. Sunde i Norsk Industri sier at det var tre svært gode kandidater i finalen, men at Molde-bedriften utmerket seg med å ha gjort «alt riktig» over svært mange år.

– Brunvoll har ligget i forkant av alle utviklingstrekk og kan være et godt forbilde andre industriledere kan kjenne seg igjen i og lære av, sier Sunde til TU.

Kom ikke gratis
Administrerende direktør Odd Tore Finnøy i Brunvoll er svært glad for de rosende ordene og setter prisen svært høyt.
– Vi er beæret. Dette er en flott tilbakemelding på alt det arbeidet som er gjort, sier Finnøy til TU.
Han sier at det ikke har kommet gratis, men at det er avgjørende å ha eiere som er interessert i å satse i Norge.
– Det har kostet enorm innsats fra de ansatte, blod og tårer, men også en vilje til å lykkes og langsiktige eiere, sier Finnøy.

Produserer framdriftssystem og thrustere
Brunvoll produserer framdriftssystem og thrustere til avanserte skip. Brunvoll satset bevisst på effektivisering og investering i nytt og automatisert utstyr for å holde produksjonen i Norge.
Bedriften ser på samspillet mellom engineering og produksjon som en drivkraft i innovasjon og produktutvikling. De har klart å oppnå høy automasjonsgrad og har investert i digitale verktøy og styringssystemer, avanserte programmerte maskineringssentre, som kan kjøre ubemannet på kveld, natt og helg. Effektive produksjonshaller er bygget ut med god internlogistikk, samt avanserte robotceller for sveising og sliping. Produksjon i Molde og Volda. 470 ansatte.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Fyll inn din e-postadresse så holder vi deg oppdatert på alt som skjer i iKuben

Sponsorer

Sertifiseringer

sertifisering