Gartners Trend 1 & 2: Kunstig intelligens, Avansert maskinlæring og Intelligente apper

I en serie artikler presenterer vi Gartners 10 strategiske teknologitrender for 2017. Trend nr. 1: AI & Avansert maskinlæring

AI og maskinlæring (ML), som inkluderer teknologier som dyp læring, nevrale nettverk og naturlig behandling, kan også omfatte mer avanserte systemer som forstår, lærer, forutsetter, tilpasser og potensielt opererer autonomt. Systemer kan lære og endre fremtidig atferd, noe som fører til etablering av mer intelligente enheter og programmer. Kombinasjonen av omfattende parallellbehandlingskraft, avanserte algoritmer og massive datasett for å mate algoritmene har frigjort denne nye tidsalderen.

 

I banken kan du bruke AI og maskinlæringsteknikker til å modellere nåværende transaksjoner i sanntid, samt forutsigbare transaksjonsmodeller basert på deres sannsynlighet for å være svindel. Organisasjoner som ønsker å drive digital innovasjon med denne trenden, bør vurdere en rekke forretningsscenarier der AI og maskinlæring kan drive klar og spesifikk forretningsverdi og vurdere å eksperimentere med en eller to høyeffekt scenarier.Trend nr. 2: Intelligente Apper

Intelligente apper, som inkluderer teknologier som virtuelle personlige assistenter (VPAer), har potensial til å forandre arbeidsplassen ved å gjøre hverdagen enklere (prioritere e-post) og brukerne mer effektive (fremhever viktig innhold og samspill). Imidlertid er intelligente apper ikke begrenset til nye digitale assistenter. Hver eksisterende programvarekategori fra sikkerhetsverktøy til bedriftsapplikasjoner som markedsføring eller ERP vil ha med AI-aktiverte funksjoner.

Ved hjelp av AI fokuserer teknologileverandørene på tre områder :

  • Avansert dataanalyse
  • AI-drevne og stadig mer autonome forretningsprosesser
  • AI-drevne omsluttende, konversasjonelle og kontinuerlige grensesnitt

I 2018 forventer Gartner at de fleste av verdens største 200 selskaper skal utnytte intelligente apper, og utnytte den komplette verktøykassen til store data- og analyseverktøy for å finjustere sine tilbud og forbedre kundeopplevelsen.

(Kilde: www.gartner.com)


HVORDAN VIRKER IBM WATSON?

Her er en stolt medarbeider i IBM som fører en samtale med Watson.


 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Fyll inn din e-postadresse så holder vi deg oppdatert på alt som skjer i iKuben

Sponsorer

Sertifiseringer

sertifisering