Lønnsom kompetanseheving i Glamox

Investering i etterutdanning for fem medarbeidere ble et veldig lønnsomt tiltak for Glamox.

Fem medarbeidere i Glamox deltok på etterutdanningsprogrammet i Industrielt Internett ved Høgskolen i Molde i 2017. Eksamensoppgaven gikk ut på å se hvordan Glamox i praksis måtte omstille seg for å dra nytte av de verdiskapende fordeler internett kan gi til lysanlegg i yrkesbygg. Prosessen med både gjennomføringen av studiet og skriving av oppgaven var meget nyttig for å klargjøre hvordan man kunne gjennomføre et slikt prosjekt i praksis. Dette gjorde implementeringen av løsningen enklere og mer intuitiv for Glamox i neste omgang.

Glamox har endret strategi for hvordan man leverer belysningsløsninger. Tidligere prosjekterte og leverte de hele yrkesbygg. For eksempel ville de før prosjektert en skole ved å finne gode og energieffektive løsninger for alle skolens arealer, både innendørs (klasserom, korridorer, møterom, sportshaller osv.) og utendørs (belysning av inngangspartier, fasader, parkeringsplasser osv.). Endringen innebærer at de nå også skal levere systemkomponenter som gjør at armaturene skal snakke sammen og levere data inn i skyløsninger ved hjelp av ny hardware og software. Verdiskapningen for kunden er at man får bedre oversikt over anlegget, kunne planlegge vedlikeholdet og overvåke energiforbruk og nødlysløsninger. Dette vil både spare kost og gi bedre oppetid av lysanleggene.

Allerede et par måneder etter at oppgaven var levert ble prosjektet sparket i gang internt og løsninger ble gjort tilgjengelige for kunder i løpet av seks måneder. I årets første kvartal har Glamox vesentlig tilbudsmasse av de nye systemløsningene og ordrene begynner å tikke inn. De antar at salg av disse systemene vil utgjøre en vesentlig del av Glamox’ omsetning allerede i løpet av noen få år. Glamox hadde nok implementert disse systemløsningene uansett, men eksamensoppgaven ga Glamox et effektivt spark for å tenke nytt på både systemer, løsninger, kundefordeler og inntjeningsmuligheter.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Fyll inn din e-postadresse så holder vi deg oppdatert på alt som skjer i iKuben

Sponsorer

Sertifiseringer

sertifisering